Störningsjour

I ett flerlägenhetshus bor man nära grannarna. Alla måste därför visa hänsyn och tänka på att inte störa omgivningen.

Här kommer några tips för att inte störa grannarna och råd om hur du ska göra om du själv blir störd.

 

Hög musik, högt tal och liknande

Hyresgäster som stör grannarna vet ibland inte själva att de stör. Därför kan de uppskatta att någon säger till vänligt, innan problemet blir alltför stort. Lyckas du genom ditt samtal få grannen att sluta störa, behöver du för stunden inte göra så mycket mer. Återkommer problemet vill vi att du kontaktar Campus Holmen på telefon 0911 666 62. Sker störningarna efter kontorstid kan du ringa till vår störningsjour, telefon 0911-22 66 90. Vill du inte kontakta din granne, vänder du dig snarast till Campus Holmen. Vi tar då kontakt och talar med den störande – utan att uppge namn.

 

Lägenhetsbråk

Blir du störd av allvarliga lägenhetsbråk med slagsmål och misshandel, bör du ringa polis eller vaktbolag. I denna situation är det mycket viktigt att du ringer. Det kan nämligen innebära att du hjälper någon som håller på att bli misshandlad.

 

Störande besökare till lägenheten

Ibland kan det hända att besökare till en hyresgäst är högljudda. Det kan du kanske acceptera en gång, men är det ett ständigt spring till och från en viss lägenhet, ber vi dig att kontakta oss så att vi kan tala med den störande hyresgästen.

Det är extra viktigt att du kontaktar oss om besökarna är påverkade eller om man använder trappan som tillhåll. Vi accepterar inte detta och kommer att kontakta den störande omgående så att störningarna upphör!

 

Ska du ha fest?

Om du vill ha fest har du många grannar att ta hänsyn till. Förbered dem gärna på att du planerar en fest – genom att prata med dem eller lägga till exempel en lapp i brevlådorna. Och tänk på att både musik och röster hörs genom huset och kan störa fler än du tror. Det är du som hyresgäst som är ansvarig även för dina besökare!

 

Tala själv med den som du har stört

Om du vet att du råkat störa någon finns det ett enkelt sätt att ställa saker och ting tillrätta – be om ursäkt. Genom att kontakta den granne som blivit störd och lova att inte göra om det, skapar du en bra relation er grannar emellan.

 

Tala med dina egna ungdomar

Har du ungdomar som stör när du själv är borta? Förklara för dem att alla har rätt till ett boende utan störningar.

BO Poängen AB har ett avtal med ett vaktbolag, NVS Bevakning.

Du kan ringa dem Vardagar 16.00-07.00, Fredag 16:00 till Måndag 07:00 om du misstänker att det vistas obehöriga i huset, om du upplever störningar från grannar eller om du har blivit utelåst, ring 0911-137 01. Kom ihåg att det är den som blir anmäld som får betala en störningsavgift på 750 SEK